Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

De M-Brace armband

Fairtrade  

De M-Brace is een hele mooie, eerlijke, unieke fairtrade armband die bestaat uit ‘n leren bandje dat je dubbel om je pols wikkelt en vast maakt met een bead van zilver. 

 

Design by Marloes van der Horst

Fairminds gaf  aan 30 derdejaars studenten Edelsmeden de opdracht om een vernieuwend sieraad van zilver te maken, zowel geschikt voor vrouwen als mannen. 

Marlous van der Horst overtuigde niet alleen het publiek, maar ook de vakjury met haar ontwerp en won daarmee een reis naar Mexico én opname van het sieraad in het assortiment van Wereldwinkels. 

Gemaakt in Taxco, Mexico 

Aan M-brace is met hart en ziel gewerkt en dat zie je! Samen met de fairtrade  gecertificeerde Mexicaanse edelsmid Vladimir heeft Marloes de eerste hand gelegd aan de productie van de stoere M-Brace beads. Reststukken zilver werden gesmolten en gewalst en met veel vakmanschap tot de mooie beads omgetoverd.

De naam M-Brace

Co-creëren doe je samen, met maximale inspraak van alle partijen. Dat is bij M-brace van het begin tot het eind gebeurd. 
Zelfs de naam is bedacht door het publiek. De naam M-brace was meteen raak; het is een combinatie van embrace, brace en de ‘M’ als knipoog naar de naam van ontwerpster Marlous.

 

* De M-Brace is een limited edition, wees er snel bij, want op = op!