Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Nieuw! Chocolade van de Chocolate Makers!

Wat een mooi product! De Chocolate Makers brengen sinds 2011 biologische kwaliteitschocolade aan de man en zetten zich in voor een beter bestaan van cacaoboeren, Awajun indianen en o.a. gorilla's.

Meer info

Het verhaal van chocolademakers Rodney en Enver >>>

De boeren >>>

Zero waste >>>

Zeilschip de Tres Hombres >>>

Duurzame chocolade fabriek >>>

De repen die momenteel bij ons in de winkel verkrijgbaar zijn

De cacao van deze reep wordt door de Awajun indianen verbouwd. De Awajun zijn traditionele jagers en verzamelaars en leven in de jungle van het Amazone regenwoud in het noord-oosten van Peru. Cacao komt van oorsprong uit de regenwouden van de Amazone. Deze Criollo cacao komt dus rechtstreeks van de geboortegrond van de cacao.

Met de inkomsten van deze biologische cacao kunnen de Awajun indianen in hun levensonderhoud voorzien en zijn zij niet genoodzaakt geld te verdienen door hout te verkopen of te kappen voor landbouw en veeteelt. Hiermee draagt deze reep bij aan het behoud van het tropisch regenwoud en de ontwikkeling van duurzame teelt van cacao.

 

De ‘Awajun reep’ melk bevat 52% cacaobonen, 14% melkpoeder en 24% suiker.
Alle ingredienten zijn van biologische teelt afkomstig. De reep weegt 90 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.
Deze chocolade is een versproduct. De reep is ruim een half jaar houdbaar maar wij adviseren de reep binnen 3 maanden op te eten. Simpelweg omdat de smaak dan beter is.
Deze chocolade bevat gegarandeerd geen (sporen van) pinda’s of noten. 
 

De 92% Gorilla Bar is een samensmelting van twee bijzondere projecten.  Dankzij deze projecten wordt zowel het leefgebied van de bedreigde Gorilla in Congo als dat van de Orang-oetan in Indonesië beschermd. 

De chocolade is gemaakt van Forastero cacao. Met het eten van deze chocolade bescherm je de gorilla’s en bied je de bewoners een betere toekomst!

De laatste berggorilla’s leven in het Virunga Nationale Park in Oost Congo. Om de aantasting van hun leefgebied door de mens tegen te gaan is cacao aangeplant aan de rand van het park.  De cacao voorziet de bewoners van extra inkomen zodat ze niet het leefgebied van de gorilla’s bedreigen.

Aan deze Gorilla cacao is arenga bossuiker uit het project van Stichting Masarang toegevoegd. Deze Stichting beschermt samen met de lokale bevolking het leefgebied van de Orang-oetan door onder andere nieuw bos aan te planten en daar de arenga bossuiker uit te oogsten. Check masarang.nl, echt geweldig!

De ‘Gorilla bar’ extra puur bevat 92% cacaobestanddelen, waarvan 82% cacaomassa en 10 % cacaoboter, 8% arenga bossuiker.

Alle ingredienten zijn van biologische teelt afkomstig. De reep weegt 85 gram en is verpakt in vetvrij papier bedrukt met bio-inkt.
Deze chocolade is een versproduct. De reep is ruim een half jaar houdbaar maar wij adviseren de reep binnen 3 maanden op te eten.  Simpelweg omdat de smaak dan beter is.
Deze chocolade bevat gegarandeerd geen (sporen van) pinda’s of noten. 

Waarom hebben de repen geen Fair Trade keurmerk?

Dit zeggen de Chocolate makers hierover:

"Wij zijn bio-gecertificeerd. Wij vinden de Fairtrade initiatieven in de basis een goed idee, maar in de praktijk werkt het toch niet goed genoeg. Na 20 jaar Fairtrade is er niet veel veranderd voor de leefomstandigheden en inkomsten van de cacaoboeren. Alle chocolade heeft tegenwoordig wel één of meerdere keurmerken, dus als we de industrie moeten geloven dan zit het wel snor. Maar hoe komt het dan dat de inkomsten voor de boeren er niet op vooruit gaat en de productie zelfs achteruit? Dan is er maar één conclusie; het Fairtrade systeem werkt onvoldoende.

Wat doen wij wel? Transparantie, tussenschakels eruit halen en direct samen werken. Hierdoor kunnen wij de boeren coöperaties direct betalen, omzeilen we corruptie en margehandelaren en betalen uiteindelijk meer dan de FT premies of garantieprijzen zoals keurmerken dat doen. De sleutel zit ‘m in het directe en persoonlijke contact en handel met de boeren."