Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Koken en bakken met Fairtrade - Carrot cake

Al meer dan 130 jaar maakt het familiebedrijf Brinkers Food heerlijke chocoladepasta’s.
Deze vind je nu in de glazen potten van So Vegan So Fine.
Deze chocopasta is helemaal vegan, 100% biologisch, Fairtrade, palmolievrij en glutenvrij. Verkrijgbaar bij o.a. AH.
Met de walnotenpasta en kokospasta kun je een super lekkere Carrot Cake maken.
Voor 8 tot 10 pers.

 

Boodschappenlijst

Voor de cake 

  • 2 el. So Vegan So Fine walnotenpasta 
  • 250 gr bloem 
  • 100 gr rietsuiker 
  • 250 gr wortel 
  • 200 gr appelmoes 
  • 50 gr zonnebloemolie 
  • 1 el appelciderazijn 
  • 1 el vanille-extract 
  • 2 tl kaneel 
  • 1 tl zout 
  • 100 gr walnoten 
  • 40 gr kokosrasp 
  • 40 gr rozijnen 
  • 8 gr baking soda 

Voor de frosting 

  • 1 el So Vegan So Fine kokospasta 
  • 100 gr margarine 
  • 100 gr vegan roomkaas 
  • 200 gr poedersuiker 
  • 1 el vanille-extract 

Aan de slag!

  1. Verwarm de oven voor op 180°C en bekleed twee springvormen met bakpapier en vet de zijkanten in met wat olie. 
  2. Laat de rozijnen in warm water wellen en hak de walnoten grof. 
  3. Schil de wortel en rasp deze fijn in een ruime kom. 
  4. Voeg de appelmoes, zonnebloemolie, appelciderazijn en vanille-extract toe en laat 10 minuten staan. 
  5. Voeg alle overige ingrediënten toe en meng tot een egaal beslag. Verdeel over de twee springvormen. 
  6. Bak de taarten in circa 25 tot 30 minuten gaar en controleer met een satéprikker op gaarheid. Laat de cake helemaal afkoelen. 
  7. Klop voor de frosting de margarine met de poedersuiker luchtig en voeg de So Vegan So Fine kokospasta en roomkaas toe. Meng tot een egale crème. 
  8. Haal de carrot cake uit de springvorm en snijd eventueel de bovenkant van de taart als hij heel bol is. 
  9. Besmeer de bovenkant van één taart met een laag frosting en de onderkant van de andere taart met So Vegan So Fine walnootpasta en leg de twee taarten op elkaar. 
  10. Besmeer de bovenkant en zijkant met de rest van de frosting. 
  11. Garneer de taart af met wortelrasp en gehakte walnoten en laat de taart minimaal een uur stevig worden in de koelkast. 
  12. Garneer de taart eventueel verder af met vers fruit en munt en serveer gelijk.