Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

 

Kraanvogels, bloesem en bamboe

Ter gelegenheid van de vijftigste verjaardag van Fair Trade Original ontwierp Piet Hein Eek, samen met houtbewerkers en pottenbakkers in Vietnam, opvallende manden van palmhout en prachtige vazen van keramiek

 

 

Dat zijn de traditionele motieven die Vietnamese pottenbakkers vaak gebruiken. De Nederlandse ontwerper Piet Hein Eek bedacht samen met hen een moderne variant. Daardoor worden de decoraties ineens verrassend grafisch en modern. ’t Resultaat: prachtige vazen voor een grote bos voorjaarsbloemen!

 

De manden zijn ontworpen in samenwerking met houtbewerkers in Vietnam. De manden zijn van dun palmhout.
Palmhout is een mooie en snelgroeiende grondstof, nadeel is dat het snel krom trekt. Met een speciaal ontwerp loste Piet Hein Eek dit probleem op.

 

Piet Hein Eek Servies

Ook in de wereld van keramiek is dun de mode. De pottenbakkers van keramiekfabriek Sang Arun doen hun uiterste best om hun serviezen voor de Westerse markt zo dun mogelijk te maken. En dat is behoorlijk lastig. Doe waar je goed in bent, waarom niet gewoon dik, vindt Piet Hein Eek. Daarom dit servies: simpel en strak van vorm, en gewoon duidelijk dik. Het servies is vaatwasbestendig.

Waar is dit product gemaakt?

Thailand , Lampang

Sang Arun Ceramic Company Ltd. in Thailand is een middelgrote keramiekfabriek met een goed sociaal beleid. Het familiebedrijf biedt haar 220 werknemers, voornamelijk vrouwen, een stabiele vorm van werkgelegenheid. De decoraties worden waar mogelijk handmatig op de producten aangebracht. Dit is gunstig voor de werkgelegenheid én verleent de producten een unieke signatuur in de Thaise aardewerksector.