Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Nieuw in ons assortiment

Er staan drie nieuwe producten bij ons op de plank;
twee Biologische Rijstvariaties
en Biologische Dark Roast Oploskoffie van Fairtrade Original.

 

 

 

 

Biologische rijstvariatie Zilvervlies, rode en zwarte Jasmijnrijst.

Een lekkere en verrassende Thaise mix.

Biologische rijstvariatie Basmati rijst met linzen en quinoa

Een lekkere en gezonde mix.

Deze nieuwe combinaties zijn rijk aan vezels en biologisch geteeld. Ze hebben een verrassende bite en zijn een kleurrijk en lekker alternatief voor iedere maaltijd met rijst.

Handelspartners

De Jasmijnrijst is  afkomstig van Rice Fund Surin (Thailand) en de Basmatirijst en linzen komen van de Fair Farming Foundation in India. De quinoa is afkomstig van Asociación Integral Capura Bolivia. Met de ontwikkelingspremie werken deze boeren aan verschillende projecten, zoals verhoging van de productie door een nieuwe manier van aanplanten en afname van het waterverbruik. Meer informatie over de herkomst vind je binnenkort op www.fairtrade.nl onder de producten.

Biologische premium Dark roast oploskoffie

  • Premium kwaliteit en smaak koffie
  • Unieke combinatie binnen oploskoffie: Fairtrade en bio
  • Vriesdroog: meest kwalitatieve oploskoffie

Handelspartners

De koffie van de Dark Roast (100% Robusta) is afkomstig van Ankole Coffee Producer’s Cooperative Union in Oeganda. Dit is een relatief jonge koffiecoöperatie met een duidelijke visie voor de toekomst. In 8 jaar tijd is het aantal boeren-groepen gestegen van 10 naar 17 en het totale ledenaantal is de 6.000 gepasseerd. Tegelijkertijd investeert de organisatie in kwaliteit: hun Robusta koffie werd door de Uganda Coffee Develop-ment Authority in 2011 uitgeroepen tot hoogste kwaliteit koffie die het land exporteert.