Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

100% biologisch geur/wenskaarsje!

Laura Lilly wenskaarsjes

Producteigenschappen

De wenskaarsjes zijn door Laura Lilly zelf ontwikkeld. Het ontwerp gebeurt in hun studio in Nederland, de gecontroleerde productie onder supervisie in China. De kaarsjes beschikken over een set unieke eigenschappen:

  • 100% biologische soja
  • Minimaal 8 - 10 branduren
  • Diverse geuren door gebruik van etherische olie
  • Voor iedere gelegenheid een wens
  • In iedere kaars een verzilverd bedeltje
  • Kaars zit in een glaasje

Maatschappelijk verantwoord ondernemen

Laura Lilly probeert met haar producten een zo klein mogelijke ecologische footprint achter te laten. De kaarsjes van Laura Lilly zijn een natuurproduct gemaakt van sojawax, afkomstig van 100% biologische geteelde soja in China. Deze soja wordt geproduceerd in laagvlaktes en er is geen bos voor gekapt. Er wordt een eerlijke prijs betaald voor de sojabonen aan de boeren die deze produceren.  Zo dragen wij ons steentje bij.

 

Soja bonen als grondstof

De sojaboon is een peulvrucht en afkomstig van de sojaplant. De sojaolie is de meest geconsumeerde plantaardige olie wereldwijd. De grondstof wordt voor veel verschillende producten gebruikt, zo ook voor sojawax. Sojaolie wordt vervaardigd uit planten zonder dat er een chemisch proces aan te pas komt.

Een zeer positieve eigenschap van sojakaarsen is dat ze  geen roet afstoten maar witte rook. Ze branden bovendien twee keer zo lang als paraffinekaarsen.  Soja kaarsen zijn ook zeer geschikt voor mensen die last hebben van astma en allergieën.

Bedeltjes

Er bevindt zich in ieder kaarsje een verzilverd bedeltje dat tijdens het  branden van het kaarsje wordt onthuld. Dit leuke bedeltjes is een extra verassing voor degene die het wenskaarsje heeft gekregen!
Omdat het kaarsvet bestaat uit sojaolie zijn de bedeltjes eenvoudig schoon te maken . Aan het zilveren bedeltje zit een slotje zodat u het aan een sieraad kan dragen of als decoratie overal aan kan hangen. Ieder bedeltje past bij het kaarsje en er zijn maar liefst 24 verschillende bedeltjes.