Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Onze stagiaires vertellen

Amber en Imke , twee leuke leerlingen van middelbare school CSG Willem de Zwijger in Schoonhoven, liepen hun maatschappelijke stage bij de Wereldwinkel in Schoonhoven. 

"Leerlingen van de WZ moeten minimaal 30 uur maatschappelijke stage lopen. Tijdens deze stage doen zij vrijwilligerswerk bij non-profitorganisaties. Zo kunnen jongeren tijdens hun schooltijd een bijdrage leveren aan de samenleving en vaardigheden leren voor het leven." Dat staat te lezen op de website van de Willem de Zwijger

Beide meiden schreven een leuk stukje over hun ervaringen.

 

Ik heb het afgelopen half jaar mijn maatschappelijke stage voldaan bij Wereldwinkel Schoonhoven. En wat heb ik hier ontzettend veel plezier in gehad! Ik kan het zeker aan iedereen aanraden. Ik ben door iedereen die bij de wereldwinkel werkt heel erg vriendelijk ontvangen. Alles is mij heel goed uitgelegd en zelfs wanneer ik een foutje maakte werd het rustig opgelost.

Ik heb voor een stage bij de wereldwinkel gekozen omdat ik het heel leuk vind om onder de mensen te werken en omdat ik heel benieuwd was hoe het er eigenlijk “achter de schermen” aan toe gaat in een winkel.

Ik heb verschillende dingen mogen doen. Zoals, in de winkel staan, Halloween, artikelen prijzen en ik ben mee geweest met het doen van de inkopen in Culemborg. Ik vond dit heel erg leuk om te ervaren. Ik heb hier zelfs zoveel plezier in dat ik heb besloten om als vaste vrijwilliger te blijven werken in de wereldwinkel!

Ik wil nog even snel iedereen bedanken die mij zo goed heeft begeleid en geholpen!

Kortom, Zoek je nog een plekje voor de maatschappelijke stage? Ik kan de wereld winkel zeker aanraden!

Groetjes,

Amber Tieman (15 jaar)

 

Ik loop mijn stage voor school bij de Wereldwinkel, voor de eerste 4.5 uur ben ik mee geweest met inkopen doen voor de winkel.
We zaten in de auto en er werd mij verteld hoe er inkopen werd gedaan, en hoe ze aan alle spullen kwamen die later in de winkel liggen.

We kwamen in een soort grote winkel, met allemaal spullen van verschillende merken. Bij veel merken kwamen er spullen uit verschillende landen en zat er een verhaal achter. We keken rond en al snel zagen we heel veel leuke dingetjes! Zo hebben we ook manden uit Afrika gekocht van het merk Gone Arty.

Gone Arty is komt uit en maakt deel uit van stichting Vhufuli Art. José Verweij-Hoogendijk richtte de stichting in 1998 op om kleinschalige producenten in Zimbabwe, Swaziland en Zuid-Afrika bestaanszekerheid te bieden. Inmiddels is Gone Arty uitgegroeid tot een grote importeur van kunst- en gebruiksproducten uit Zuidelijk Afrika.

Een aantal keer per jaar bezoekt Verweij alle producenten die bij Gone Arty zijn aangesloten. Op die manier is een professionele band opgebouwd die blijkt uit de prettige, maar vooral langdurige samenwerking. Door vanuit Nederland te investeren in ateliers en werkplaatsen ter plaatse, wordt bovendien de hoge kwaliteit van de producten verzekerd.

Gone Arty is aangesloten bij FairPlaza B.V. in Culemborg en TICA te Aalsmeer. De stichting is lid van de World Fair Trade Organisation (WFTO) en staat voor maatschappelijk verantwoord ondernemen en eerlijke handel. Het doel is daarom een gelijkwaardig partnerschap te bereiken tussen alle schakels: producenten, importeurs, winkels en consument.

Imke Wildschut