Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Management, Fairgeet 20 april niet!🌷

Zijn ze ook in jullie bedrijf werkzaam, die onvervangbare, meedenkende regelaars?
Die jullie afspraken bewaken en de verslagen op orde houden. Zo ja weten jullie dan dat het:

20 april as. secretaresse dag is !!

Laat jullie waardering blijken en verras uw medewerker(s) met een verantwoorde attentie, die past binnen Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen. En als management weten jullie, het zit in de aandacht en in de kleine dingen!

Wij helpen jullie daarbij met een ruime keuze.
Wat te denken van kaarsen in de vorm van tulpen ( € 5,00 incl. BTW)
of een vet pak heerlijke Tony repen, per 5 mooi verpakt.
(Grote reep 180 gram, € 3.05 of € 3.29, p.st Incl. BTW.)
(Kleine reep 47 gram, € 1,32 p.st. incl.BTW.)
 

 

Dus neem contact op met Frieda Wooning van de Wereldwinkel (0182-385921 of  info@schoonhoven.wereldwinkel.nl) en geef uw bestelling door.

P.S.: Voor al uw relatiegeschenken, van wijn tot een mooi beeld, kunt u bij ons terecht en het wordt altijd feestelijk ingepakt!

 

Fairtrade kaarsen met een Hollandse twist

De tulp is het teken dat voorjaar eraan komt, en dat weet ons inkoopteam als geen ander! Daarom hebben zij voor u deze vrolijk gekleurde kaarsen in de vorm van een tulp ingekocht.

De palmoliekaarsen worden in Oost-Java, Indonesië, gemaakt. In de relatief arme regio waar de productie plaatsvindt, werken de meeste mensen op het land, waar voornamelijk rijst en suikerriet wordt verbouwd. Er is weinig andere werkgelegenheid. De directeur van het kaarsenbedrijf, Wen Ping Ong, maakte het tot zijn missie om goede werkgelegenheid aan zoveel mogelijk mensen te bieden. Zijn medewerkers, voornamelijk vrouwen, hebben dezelfde rechten als wij: zij zijn verzekerd, ze hebben een veilige werkomgeving, betaald verlof en een goed geregeld pensioen.

Palmolie is de laatste tijd op een negatieve manier in het nieuws: palmolieplantages zouden ten koste gaan van het regenwoud, er wordt illegaal bos voor gekapt. Maar de palmolie waarvan deze kaarsen worden gemaakt komt uitsluitend van door de RSPO gecertificeerde plantages. RSPO staat voor Roundtable on Sustainable Palm Oil. Voor palmolie die onder de voorwaarden van de RSPO is geproduceerd, mag geen oerwoud gekapt worden. Met de lokale bevolking zijn afspraken gemaakt over het grondgebruik. Fairtrade én met respect voor het milieu.

Door het kopen van deze fleurige sfeermaker biedt u de producenten en hun familie een toekomst. En zelf haalt u een beetje voorjaar in huis.