Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Keep Leaf herbruikbaar lunchzakje

Hét duurzame alternatief voor het plastic boterhamzakje is dit lunchzakje van Keep Leaf.

* Gemaakt van katoen met een waterafstotende nylon binnenkant.
* Vrij van schadelijke stoffen zoals weekmakers, lood en uiteraard BPA
* Het klittenband sluit het zakje heel goed af.
* Lichtgewicht materiaal
* Wassen onder de kraan, in de wasmachine (gebruik een waszakje om te voorkomen dat het klittenband de fijne was beschadigt) of (bovenin) de vaatwasser.
* En fijn om te weten: ook na langdurig gebruik en veelvuldig wassen blijven ze fris ruiken. 
* Afmetingen (bxhxd): 18 x 17 cm
* Land van herkomst: India

De fabriek van Keep Leaf in India is ETI (Ethical Trade Initiative) gecertificeerd wat garant staat voor verantwoordelijk produceren en tevens een verantwoordelijke bedrijfsvoering.

 

Keep Leaf

Jaswinder Salh, Canadese van Indiase oorsprong, was altijd al gek van mode. Ze maakte carriere bij diverse grote modemerken. Toen ze kinderen kreeg veranderde dat haar kijk op de wereld. Ze vond dat er meer aandacht moest zijn voor het milieu en de werkomstandigheden van mensen. De wens ooit een eigen onderneming te beginnen had ze ook nog steeds.



In 2007 startte Jaswinder Keep Leaf en bracht ze haar idealen in praktijk. De fabriek waar Keep Leaf mee samenwerkt is ETI (Ethical Trade Initiative) gecertificeerd, dat betekent bijvoorbeeld een langdurige samenwerking, scholing en training van werknemers, goede werkomstandigheden en geen kinderarbeid. In 2014 is Keep Leaf een partnership aangegaan met Free the Children en heeft meegeholpen met de bouw van een school in Rajasthan, India vanuit de filosofie dat onderwijs is het beste middel is om de cyclus van armoede te doorbreken.