Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Jeu de boulen en het afscheid van Riet en Coby

Ondanks dat afscheid nemen niet leuk is, werd het toch een fijne avond!

Na zich respectievelijk 23 en 22 jaar te hebben ingezet voor onze Wereldwinkel hebben we tijdens een gezellig vrijwilligers avondje op de Argento jeu de boules baan van Schoonhoven hartelijk afscheid genomen van Riet en Coby, twee super kanjers van het eerste uur.

 

 

Het afscheid

Uiteraard wilden de wederhelften van de dames dit niet missen en waren gezellig meegekomen.
Zouden ze afgesproken hebben allebei in het blauw te komen? 🙂
Alle aanwezige vrijwilligers hadden twee mooie bloemen meegenomen één voor Riet en één voor Coby. Alle bloemen samen vormden twee hele vrolijk boeketten die prachtig zullen staan in bijvoorbeeld een mooie fairtrade vaas!

 

Van het bestuur kregen ze een luisterrijke speech van Gijs.
Helen bood ze een mooie bos bloemen aan en Ina het wel bekende tegeltje van de Wereldwinkel gemaakt door Sylvia Brandts.
Dit alles kregen ze samen met onze gigantische dank voor alles wat ze voor de Wereldwinkel gedaan hebben. Lees gauw verder om te lezen wat dat was.
De heerlijke, geheel vegetarisch en zelfs een bordje veganistische, hapjes, wat een verwennerij, werden verzorgd door Spek en Spelt. Een aanrader!

Jeu de boulen

Uiteraard werd er ook petanque (klinkt net effe wat moderner dan jeu de boules 🙂 ) gespeeld.
Grappig om te zien hoe fanatiek iedereen dan wordt! Meerdere malen werd er heftig gediscussieerd en moest de meetlat er aan te pas komen om te checken welke boule nou het dichts bij de but (het kleine balletje) lag.

Riet Koster

Riet is al vanaf de oprichting in 1998 bij de Wereldwinkel betrokken geweest.

In een lokaal van het voormalige Dienstencentrum op het Doelenplein werden de fairtrade producten, alleen op zaterdag, uitgestald op tafels voor de verkoop. Aan het eind van de middag ging alles in kratten en ging de kast weer in.

Naast het elke week een dagdeel in de winkel staan is Riet ongeveer 6 jaar bestuurslid geweest. Later zorgde ze een tijd samen met Ina Nagel en Katja Appelman voor de intake van nieuwe vrijwilligers.

Daarnaast verzorgde zij presentaties over fairtrade en de Wereldwinkel op scholen en samen met Coby ook bij vrouwenverenigingen.

Coby Guijt

Coby stopte april 1999 met werken en in september van datzelfde jaar meldde zij zich aan als gezellige vrijwilligster bij de Wereldwinkel, toen nog gevestigd in de Koestraat.

Naast het in de winkel achter de toonbank staan heeft ze geholpen met het inkopen van fairtrade producten en heeft 4 jaar in het bestuur gezeten.

Het bijhouden van ons schap met fairtrade cadeauartikelen in Plus supermarkt van Velzen/Readshop in Lopik was ook één van haar taken.

 

We gaan ze beide ontzettend missen, gelukkig hebben ze beloofd regelmatig een bakkie te komen doen en uiteraard klant te blijven in de gezelligste, eerlijkste winkel van Schoonhoven!

Kort na de geslaagde avond stuurde Coby een mail met mooie woorden om ons te bedanken.

Meer foto's (niet altijd even scherp en soms bewogen) en uiteraard een videootje van deze geslaagde avond kun je hieronder bekijken.

 

Videootje

De foto's

 

Meer nieuws