Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Maggie Doyne: Portret van een Supermama

Boek; Tussen de Himalaya en de hemel.

Maggie Doyne, van jonge backpacker naar moeder van vijftig Nepalese kinderen

Supermama’s, we kennen ze allemaal. Misschien is het jouw eigen moeder. Of iemand die je goed kent, die voor jou voelt als een Supermama. De Amerikaanse Maggie Doyne is een Supermama in hart en nieren, én eentje van maar liefst 50 kinderen.

Het bijzondere verhaal van Maggie Doyne begint wanneer ze op haar negentiende een tussenjaar neemt om de wereld rond te reizen. Tijdens haar reis ontmoet ze in Nepal een jong meisje dat aan de rand van de rivier stenen staat te hakken. Daar neemt Maggie een besluit dat haar leven, en dat van honderden anderen, voorgoed zal veranderen. Ze in­vesteert al haar spaargeld in het bouwen van een thuis voor Nepalese kinderen. Dat thuis wordt uiteindelijk Kopila Valley Children’s Home, met later ook gratis onderwijs voor honderden leerlingen, gesteund door haar eigen wereldwijde non-profitorganisatie BlinkNow. Maggie adopteert met haar organisatie uiteindelijk maar liefst vijftig kinderen en krijgt inter­nationale erkenning voor haar duurzame projecten.

 

 

In haar boek beschrijft ze open en ontroerend hoe ze zich van een jon­ge backpacker met idealen ontwikkelde tot volwassen vrouw en moeder. Hoe ze soms vastzat tussen twee totaal verschillende werelden, als vrouw in een land waar ze de finesses van de culturele gebruiken, religie en poli­tieke situatie niet kende. Het is vooral ook een verhaal over liefde, verlies, diepe rouw, heling en hoop, dat laat zien dat iedereen het in zich heeft om de wereld te veranderen.

Met een voorwoord van Floortje Dessing.

 

 

Maggie Doyne (1986) is medeoprichter van de BlinkNow Foundation en Kopila Valley Children’s Home and School. Op negentienjarige leeftijd gebruikte ze haar oppasgeld om samen met de lokale gemeenschap een huis te bouwen voor weeskinderen in het door oorlog verscheurde Nepal. In 2010 openden zij en haar team een school voor vijfhonderd kinderen. Haar werk werd onder meer geprezen door de Dalai Lama. Glamour benoemde Maggie tot Woman of the Year en in 2015 werd ze door CNN uitgeroepen tot Hero of the Year. Helaas was dat ook het jaar waarin ze haar jongste kind en ‘love of my life’ verloor. Ravi, die als kleine, ondervoede en bijna stervende baby bij haar gebracht werd en die ze er met veel zorg en liefde weer bovenop kreeg, stierf dat jaar ten gevolge van een ongeluk.

 

Floortje Dessing sprak Maggie Doyne in Nepal

Floortje Dessing zocht haar meerdere keren op voor het programma Floortje naar het einde van de wereld.

Ze maakte – zoals ze wel vaker doet – een prachtig portret van supermama Maggie Doyne. Het werd opgenomen vlak voordat kleine Ravi overleed.

Kijktip! Floortje Naar Het Einde Van De Wereld Nepal.

 

 

Of Maggie ooit een man zal vinden die zo gek is om voor haar en haar 50 kinderen te gaan? Maggie vraagt het zich in een gesprek met Floortje hardop af. Wat ze toen nog niet wist was dat ze ruim anderhalf jaar later zou gaan trouwen en dat ze zelf een meisje op de wereld zou zetten!

Hieronder zie je het verhaal van BlinkNow in Maggie haar eigen woorden.