Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Stichting Keniaproject ontvangt meeste stemmen

De Wereldwinkel in Oudewater bestaat dit jaar, net als Wereldwinkel Schoonhoven, 25 jaar.
Tijdens hun feestweek van 4 tot en met 9 september j.l. konden klanten mee bepalen op welke manier een bedrag van 5000 euro over drie geselecteerde goede doelen verdeeld werd.
 
Onze voorzitter Gijs Metz, ook verbonden aan de stichting Keniaproject, vertelde trots dat het Keniaproject de meeste stemmen behaalde en mocht het mooie bedrag van 2500 euro in ontvangst nemen! Wat een mooi bedrag dat goed gebruikt kan worden! 
 
Het Keniaproject ondersteund het Huruma kindertehuis in Eldoret in Kenia financieel.
Voor dit doel organiseren ze ook regelmatig een benefiet diner en wijn proeverijen.
 
 
 
In het Huruma kindertehuis in Eldoret, Kenia, hebben kinderen zonder adequate ouderlijke zorg tussen de 1,5 en 18 jaar hun thuis gevonden.
Ze krijgen liefde, aandacht, voldoende voeding en onderwijs.
 
Het Huruma kindertehuis is opgericht door Leny en Teus Bos, een echtpaar uit Oudewater in Nederland.
 
Het doel van het tehuis is om deze kwetsbare kinderen een toekomst te bieden. Dit gezinsvervangend tehuis voorkomt dat deze kinderen op straat moeten overleven. Veel van deze straatkinderen halen het niet; ze sterven aan ziektes of belanden in de gevangenis voordat ze zelfstandig kunnen leven.
Het ideaal van Huruma kindertehuis is de kinderen zonder zorgen om voedsel te laten opgroeien, en ze iets aan bagage mee te geven: lezen, schrijven, rekenen, weerbaar zijn.
 
 
Voor zijn voortbestaan is geld nodig. Per kind en per dag gaat het maar om een klein bedrag, maar bij elkaar is er toch € 25.000 per jaar nodig voor het meest basale maar verantwoorde bestaan voor de vijftig kinderen in Kenia.
 
Wil je ook meehelpen?
 
Je kunt doneren op de website van de Stichting Keniaproject.