Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Fairwilligersavond met presentatie van Fairitems

Donderdagavond 16 november kwamen we bij elkaar in de Hoeksteen waar Fairitems een presentatie hield.

Na een kop koffie of thee, Fairtrade uiteraard, werden we welkom geheten door onze zeer gewaardeerde voorzitter Gijs, die zijn gewoonlijke praatje hield met weetjes, feitjes en cijfertjes.

Daarna hield Jane van Fairitems een presentatie. Zij vertelde van alles over de mooie producten die zij verkoopt en over de producenten. Haar man zorgde voor de plaatjes erbij.

 

Het was mega interessant en dat was wel te zien aan onze gezichten! 

 

 

Na de presentatie werd er nog een leuke groepsfoto (met alvast een kerstwens) genomen en was er de mogelijkheid om de leuke en mooie producten van Fairitems te shoppen en daar werd gretig gebruik van gemaakt! Logisch ook want niet alleen de producten zijn mooi, de verhalen erachter ook! Kom maar eens kijken in onze winkel!

 

 

Over Fairitems

Fairitems is een fairtrade groothandel.

"Onze missie noemen wij 'double happiness' een kreet die de meeste van onze producenten inmiddels kennen en ook gebruiken in onze communicatie. Wat houdt 'double happiness' in? Ervoor zorgen dat door jouw toedoen, jouw handelen er mensen zijn die je een beter of gelukkiger bestaan kan geven. Mensen die het heel hard nodig hebben. Zo maak je het leven van hardwerkende artisans een stukje leefbaarder, een stukje mooier. Als jij het goed hebt, dan mag je toch ook wel iets voor een ander doen? En dit is waar het om gaat en dit is onze missie: dubbel geluk!

En alle beetjes helpen hierbij, elke druppel op de gloeiende plaat is er een. Zonder deze druppels is er namelijk helemaal niets. ​Door het kopen van een Fairitems product weet je dat het fairtrade, duurzaam en ethisch verantwoord is. 

Hoe mooi is het om mensen die onder zeer slechte omstandigheden leven te kunnen helpen hun bestaan en dat van hun dierbaren beter te maken. Door hun creativiteit en doorzettingsvermogen ontstaan er prachtige producten, soms gemaakt van materialen die normaal gesproken op de vuilnisbelt terecht komen.

Door middel van deze inkomsten kunnen de handarbeiders hun families onderhouden en betere leefomstandigheden creëren. En wat ook heel belangrijk is: ze kunnen hun kinderen naar school sturen, zodat deze een betere toekomst tegemoet gaan en zelfs kunnen gaan studeren. 

Onze productenten uit verschillende werelddelen maken prachtige en onderscheidende handmade fairtrade en/of duurzame producten zoals:

Sieraden uit Kenia, Peru, India, Ethiopie, en vele andere werelddelen

Zeep, lipbalsems, wraps & notebooks uit India

Tassen en accessoires uit Cambodja

Poppen uit India & Cambodja

Vogeltjes uit Kenia

Alle producten die wij bij Fairitems importeren hebben een prachtig, eigen verhaal. Niet zomaar een product maar een product waardoor ergens iemand onder betere omstandigheden kan leven en zijn of haar gezin kan onderhouden. De meeste producenten zijn WFTO gecertificeerd."

Bron: Fairitems.nl

Bekijk de Smateria tassen die Fairitems importeert en lees het verhaal erachter.