Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Frieda Wooning is Schoonhovenaar van het jaar 2023

Een bekroning op 26 jaar  vrijwilligers-werk!

Wij moesten het geheim houden dat Frieda op 13 januari in het Zilvermuseum in Schoonhoven uitgeroepen zou worden tot Schoonhovenaar van het jaar.

Uiteraard waren we allemaal uitgenodigd om hierbij aanwezig te zijn en daar was massaal gehoor aan gegeven want dat wilden we zeker niet missen!

Vooral onze voorzitter Gijs, die tevens Frieda genomineerd had, had het daar zwaar mee.
De smoes die hij Frieda vertelde was dat het bestuur van onze Wereldwinkel op 13 januari afscheid van haar zou nemen daar zij per 1 januari na 26 tomeloze inzet als vrijwilligster is gestopt met haar werk voor de Wereldwinkel.

Helemaal vertrouwde ze het al niet en zeker toen zij het Zilvermuseum binnen kwam lopen en al haar Wereldwinkelcollega´s, familie en wat “vreemde” gezichten (o,a, de leden van de jury, Karin, Rene en Evelien, Bas Rechtuyt en Dick de Cloe) zag voelde ze nattigheid.

In het verleden waarnemend burgemeester van Schoonhoven en nu ambassadeur van de Zilverstad Schoonhoven Dick de Cloe reikte na een mooie inleiding de award in de vorm van een sleutel, een oorkonde en bloemen uit aan Frieda.

Daar moest op gedronken worden!

Bas van PLUS Rechtuyt ging rond met champagne en zelfs aan de mensen die geen alcohol drinken was gedacht. De glazen met een druif erin waren alcoholvrij. Ook waren er hapjes en ook daar was gedacht aan de vegetarische en vegan mens. Complimenten daarvoor!

Er werd nog gezellig nagepraat en Frieda werd geïnterviewd door Dirk Molenaar voor een stuk in het Kontakt.

Wij willen ook Leo bedanken, de trotse man van Frieda.

Hij heeft Frieda tenslotte zo vaak moeten missen als ze weer eens in de Wereldwinkel was of op pad of bezig voor onze winkel.

Er zijn veel foto´s genomen, berichten gemaakt zoals je kunt zien!

Een video volgt nog.

 

     

 

Foto´s van Ina.

Onze Ina was ook druk aan het fotograferen. Hier een collage van haar foto´s.

 

 

Het Kontakt

Bekijk het bericht op de website van het Kontakt.

Foto: Dick Molenaar

 

Social media Schoonhoven Zilverstad.

Hieronder het bericht op de Facebookpagina van Schoonhoven Zilverstad:

 

 

Het bericht op de Instagram pagina van Schoonhoven Zilverstad.