Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Boodschappen doen? Neem je eigen tasje mee!

Gratis plastic tasjes zijn sinds 1 januari 2016 verboden.

Wij vinden dit een zeer goede ontwikkeling en het past perfect in onze doelstelling om producten te verkopen die gemaakt zijn met respect voor mens en milieu.

Wereldwinkel Schoonhoven stapt daarom over op duurzaam verpakkingsmateriaal!

Wij verkopen o.a leuke tasjes in vier vrolijke kleuren die gemaakt zijn van muskietennet.

Ze worden fairtrade gemaakt in Dhaka in Bangladesh van nieuwe netstof van de lokale markt die gebruikt wordt voor het maken van onder andere klamboes. De stof is dus niet geïmpregneerd met gif tegen muskieten. Op het moment dat het tasje niet meer bruikbaar is kan het in de kledingrecyclebak.
Ze zijn makkelijk op te vouwen en ,eventueel met een elastiekje eromheen, in je tas stoppen. Het tasje neem weinig ruimte in en kost maar € 1,95.

We gaan er natuurlijk voor dat iedereen zijn eigen tasje bij zich heeft, maar mocht het een keer voorkomen dat een tasje niet voor handen is, dan is er bij ons een papieren tasje, gemaakt van gerecycled papier, te koop. Deze zijn meerdere malen te gebruiken, je kunt er b.v. oude kranten etc. in doen en deze bij het oud papier zetten. Zo doe je de lokale verengingen die het op halen er ook nog een plezier mee.

PvdA-Kamerlid Yasemin Cegerek, die in de Kamer had gepleit voor een verbod op plastic tasjes, stelt dat jaarlijks meer dan acht miljard plastic tasjes in de natuur terechtkomen. 'Ruim zeven miljard van deze tasjes waren bestemd voor eenmalig gebruik. Plastic breekt nauwelijks af en de plastic soep in de oceanen is hier een gevolg van.

Laten we allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en er samen voor zorgen dat dit stopt!