Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Proud Ladies

Dit beeld is gemaakt door Aaron Kapembeza, een succesvolle beeldhouwer, geboren in 1982, uit Zimbabwe. Colleen Madamombe, ook een beroemd beeldhouwster, is zijn tante en zij ontdekte het talent van de jonge Aaron en leerde hem de basis-beginselen van het vak.

Zijn interesse in mensenrechten en emancipatie is zichtbaar in zijn beroemde ‘proud ladies’.  Vrijwel altijd gebruikt Aaron springstone voor zijn beelden, een harde zwarte steensoort. Soms ook werkt hij in opaal.  Opvallend zijn de verschillende texturen om zo contrast te geven aan de proud ladies.  
Aaron Kapembeza werkt in zijn galerie en beeldentuin vlak bij Harare, samen met andere lokale en internationale beeldhouwers. Hun stijl is een herkenbare stroming in de moderne (Afrikaanse) beeldhouwkunst. Het werk van Kapembeza wordt gretig verzameld en is te vinden in particuliere en publieke collecties in Europa en Afrika. Ook is het al tentoongesteld in vele kleine en grote exposities.

De beelden worden met de hand gemaakt en iedere proud lady is uniek. Ze kunnen buiten worden geplaatst en zijn vorstbestendig.