Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Even kennis maken met.....

Corrie van den Ouden

 

 

 

 

– Je bent vrijwilliger(ster) bij Wereldwinkel Schoonhoven, hoe lang ben je dit al?

Helemaal precies weet ik het eigenlijk niet, maar dat zal vanaf de opening van de winkel in de Koestraat zijn, dus al heel wat jaren. Maar eigenlijk was mijn eerste kennismaking al van daarvoor. Op een gegeven moment werden er vrijwilligers gevraagd om af en toe op zaterdagmiddag, in het koor van de Grote Kerk aan de Haven, wat Fair Trade artikelen te verkopen. Daar zaten we dan achter een tafeltje met wat pakken koffie en thee.

Theeboeket– Wat doe je allemaal bij en/of voor de Wereldwinkel?

Ik sta een dagdeel per week in de winkel en verder maak ik de theeboeketten.

– Wat was je motivatie om bij de Wereldwinkel aan de slag te gaan?

Toen de kinderen groter werden, zocht ik een baantje buiten de deur en dit kwam op mijn pad. Het leek mij leuk om eens in een winkel te werken en tegelijkertijd een goede manier om op deze wijze iets te doen voor onze naasten in de Derde Wereld.

– Wat is er zo leuk aan werken in de Wereldwinkel?

Het is fijn om je met een hele groep vrijwilligers in te zetten voor hetzelfde goede doel. We hebben een mooie winkel op een goede locatie, fijne collega’s en natuurlijk ontzettend leuke klanten.

– Wat is jouw favoriete product of merk uit te Wereldwinkel en waarom?

Zelf heb ik er in de loop van de tijd bijvoorbeeld verschillende mooie schalen gekocht, waar ik ook veel positieve reacties op krijg. Als kraamcadeautje is de Unicef Knuffel Oenny een aanrader. En voor wat betreft de food producten wil ik toch weer de chocolade van Tony’s Chocolonely noemen. Mijn favorieten zijn de Melk Coffee Crunch en de Wit Wortel Walnoot.

– Zou je een leuke of mooie ervaring uit de Wereldwinkel met ons willen delen?

Het is altijd fijn als je iemand blij de deur uit ziet gaan met precies dat artikel waarnaar hij of zij op zoek was, zoals de mevrouw die onlangs een mooie kerstgroep kocht en daar zo enthousiast over was, of die meneer die op zoek was naar een cadeautje voor een heel gezin en met een hele familie giraffen de deur uitging. Het komt ook regelmatig voor dat mensen hele persoonlijke verhalen met je delen, bijvoorbeeld over degene waarvoor ze een cadeautje uit komen zoeken.

– Wil je zelf nog iets vertellen?

Het is ontzettend leuk om met zoveel gemotiveerde collega’s, die onderling heel verschillend zijn qua leeftijd en achtergrond, samen te werken. Verder hoop ik dat steeds meer mensen de weg naar onze winkel zullen weten te vinden en bewust meer eerlijke producten zullen gaan kopen.

Februari 2018