Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Blossombs bloembommetjes

Kleur je wereld met de bloembommetjes van Blossombs!

Biologische bloembommetjes in verschillende verpakkingen, leuk om te geven en te krijgen en goed voor de wereld!

De Blossombs bloembommetjes worden in Nederland gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten, van natuurlijke klei, biologische wilde bloemzaadjes en natuurlijk kleurpigmenten. Blossombs werkt samen met sociale werkplaatsen en dagbestedingen en al de verpakkingen zijn van duurzame en/of gerecyclede materialen.

Blossombs zijn ruim 2 jaar houdbaar en geven vanaf het voorjaar tot aan het najaar bloemen waar bijen en vlinders op af komen. Die voeding is ontzettend belangrijk voor een betere biodiversiteit!

De biologische bloemzadenmix bestaat o.a. uit: Alexandrijnse klaver, Bolderik, Inkarnaatklaver, Vlas, Kaasjeskruid, Klaproos, Phacelia, Korenbloem, Perzische klaver en Gele mosterd.

Missie - mooi voor jouw en mooi voor de natuur.

Blossombs is opgericht door Daisy de Bruijn en Geerten van Eldik, met als doel biodiversiteit leuk en toegankelijk te maken voor iedereen.

"Wij zijn geschrokken van de bijen- en vlindersterfte in de wereld. Vlinders, bijen en hommels hebben het zwaar door een tekort aan bloemen. Daar moesten we iets aan doen, vonden we."

En zo zijn de bloem ‘bommetjes’ van Blossombs ontstaan. Kleurrijk, verpakt als leuke cadeautjes, 100% veilig,  geschikt voor zowel volwassenen als kinderen en voor grote doelgroepen op een duurzame manier in eigen land te produceren.

Hoe werkt het?

Het werkt eigenlijk heel eenvoudig: gooi de Blossombs waar je maar bloemen wilt: in je tuin, langs de sloot of op een kaal stukje grond in en rondom de stedelijke gebieden. Blossombs hoef je niet ingraven, maar eventueel licht aandrukken in de aarde. Wacht vervolgens op de regen of gebruik een gieter. Na een paar dagen ‘barsten’ ze open en zie je kleine plantjes verschijnen.

Vervolgens duurt het nog een paar weken voordat jij, de bij en de vlinders kunnen genieten van de wilde bloemen! Kortom: geduld gevraagd tot de natuur zijn werk doet. 

Beste zaaitijd: maart t/m september
Gooi je ze later in het seizoen buiten? Dan komen ze het volgende voorjaar op!

Sommige zaadjes ontkiemen in de lente, andere in de zomer of zelfs daarna. Zo hebben de bijen (en jij dus ook) het hele seizoen plezier van bloemen. Kortom: geduld gevraagd tot de natuur zijn werk doet. Het enige wat jij nog moet doen is wachten op de regen (of een gieter gebruiken) en de Blossombs doen de rest!

 

 

 

Bron: blossombs.nl