Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

‘Levend’ Himalaya zout

Uit een vijfhonderd miljoen jaar oude bergketen in de Indusvallei.

Levend omdat dit Himalaya zout rijk is aan sporenelementen en mineralen die in het moderne voedingspatroon ontbreken, maar die het lichaam wel nodig heeft. Gebruik ervan zou onder meer heilzaam zijn bij allerlei kwalen, zoals o.a. verkoudheid, mondkwalen.

 

Drie jonge Indiers hebben het Himalaya zoutproject opgezet. Ze wonen in een dorp waarin de mensen leven van de landbouw.

In de folder vind je alles over hen en over wat je allemaal met dit zout kunt doen, zoals een oog- of neusspoeling maken.

 

 

 

Het prachtige kleine zoutpotje is gemaakt van hout met schroefdeksel.
Je kunt dit potje gemakkelijk meenemen met Himalaya zout op reis of gewoon in je tas, maar je zou het ook kunnen gebruiken als medicijnpotje of iets anders kleins om in te bewaren.
De Boedhistische monniken gebruiken de houten zoutpotjes tijdens pelgrimstochten.
Het potje is afkomstig van een Fair Trade project van Madat Nepal uit Noord India. Het heeft een diameter van 4 cm.

 

De zouten sfeerlichthouder geeft een mooi zacht licht door de mineralen die de aparte warm-roze kleur aan het zout geven. 

Zout neemt vocht op. Door de verwarming, door het waxinelichtje, verdampt het vocht. Met die verdamping neemt het tegelijk zout mee de lucht in. Er ontstaat een zoute, zilte atmosfeer. Het is alsof je aan zee loopt. Mensen met luchtwegproblemen kunnen aan zee ook beter ademhalen en ze voelen zich opgeruimder, minder gestrest.
Het natuurlijke oranje licht geeft daarbij een aangename rustgevende sfeer.
Zoutkristallen verhogen de concentratie van negatieve ionen zodat de balans met positieve ionen (van beeldschermen) hersteld wordt. 

De importeur is, de door de Landelijke Vereniging van Wereldwinkels erkende, Madat Nepal, een stichting die in 1992 is opgericht met als doel eerlijke handel te drijven met vaste producenten en hun families in Nepal en zo kleinschalige projecten te financieren op het gebied van onderwijs en gezondheidszorg. Samen met haar partners maakt Madat hoogwaardige, tijdloze producten die een toekomst bieden aan de mensen die het product maken en hun leefomgeving. 

 

 

Het losse zout is verkrijgbaar in een pot of zak:

Pot Madat Himalaya Zout Korrels       250gr 
Pot Madat Himalaya Fijn Zout       250gr 
Pot Madat Himalaya Zout Grote Stukken       300gr 
Stoffen zak Himalaya Zout Korrels     1000gr