Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Shampoo & Body bar van Soap-n-Scent & Kanika

Puur natuur, fairtrade, goed voor je haar én huid en bovendien goed voor het milieu want minder plastic!

Dit stuk natuurlijke zeep kun je als shampoo en als zeep voor je huid gebruiken. Voor de maak van het zeepje zijn alleen plantaardige oliën gebruikt. Deze oliën hebben een vocht inbrengende en verzachtende werking, en voorkomen verstopping van de poriën.

Gewicht: 100 gram

Tip van onze fairtrade collega Green Picnic: spoel het haar na met verdund appelazijn voor extra glans en zachtheid van het haar. Mix 1/2 tot 4 eetlepels in 100ml water, masseer het in de hoofdhuid en haren na het gebruik van de shampoo en was vervolgens grondig uit. 

Soap-n-Scent

Deze en alle andere prachtige en luxe zeepjes worden fairtrade gemaakt door een bedrijfje genaamd Soap-n-Scent.

Het is opgericht door mevrouw Pimarn Tovanabootr en is een klein familiebedrijf aan huis. De zeep producten worden gemaakt dankzij de hulp van lokale dorpelingen die bij Pimarn thuis in de achtertuin werken aan de productie. Pimarn studeerde milieu kunde in Amerika en leerde zo de kunst van het zeep maken.

Elk uniek stukje zeep wordt met de hand gemaakt en gesneden.
Belangrijk is dat er geen dierlijke vetten worden gebruikt voor het maken van de zeep, alles wordt van pure plantaardige oliën gemaakt. Welke in tegenstelling tot het gebruik van dierlijke vetten de poriën van uw huid niet verstoppen.

Het basis recept voor zeep begint met rijst olie, een uitstekende vochtinbrenger. Daarna wordt er een palm olie geselecteerd welke een hoog percentage van vette onverzadigde zuren (oleic) bevat. Hierdoor krijgt de zeep een superieure zachtheid en wordt het zuiverend.
Aan de zeep wordt kokosnoot olie en de binnenste van palmzaden toegevoegd. Dit maakt de zeep nog meer vochtinbrengend en zorgt voor het ontstaan van een rijke, luchtige schuim.
Tenslotte wordt er olijfolie toegevoegd wat verzachtend is en de zeep nog meer vochtinbrengend maakt.

Elk stukje zeep bevat een natuurlijke glycerine, een bijproduct van dit handgemaakte proces. Deze natuurlijke glycerine helpt het vocht balans van de huid te verbeteren door het uit de externe vochtigheid te halen en het vast te houden op je huid, zonder de huid zijn natuurlijke functies aan te tasten.

Alleen de zuiverste essentiële oliën zijn gebruikt, welke niet alleen voordelig zijn voor uw huid, maar ook uw geest helpen ontspannen (aromatherapie). Soap-n-Scent streeft ernaar mooie, van hoge kwaliteit en unieke producten te maken met de fijnste ingrediënten die er zijn.

De datum vermeld op deze prachtige cadeaus is de verpakkingsdatum en NIET de houdbaarheidsdatum. De zeep gaat lange tijd mee, hoewel de geuren na twee jaar kunnen verzwakken.

Verwen jezelf, ontspan en geniet van eerlijk en natuurlijk zeep