Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Sieraden van Culture Mix

Made with soul, wear it with pride

Culture Mix ontwerpt, produceert en verkoopt sinds 1986 haar eigen originele handgemaakte mode-sieraden. Tweemaal per jaar ontwikkelen ze nieuwe assortimenten voor de zelfbewuste, moderne en stijlvolle vrouw.

Elk seizoen worden de kleurrijke collecties hars gecombineerd met schelp gemaakt in vijf nieuwe, modieuze en levendige kleurenthema's. De stijl is onderscheidend en herkenbaar.

De organische, gladde harsvormen worden gecombineerd met materialen die zijn afgeleid van vele andere verschillende culturele, natuurlijke en unieke vondsten. Zowel modieus als tijdloos. er wordt gebruik gemaakt van de hoogste kwaliteit natuurlijke materialen en gekleurde harsen. Elke kraal is met veel zorg en oog voor detail handgemaakt.

Culture Mix vindt het belangrijk dat hun sieraden onder eerlijke en correcte omstandigheden worden geproduceerd. Om die reden produceren zij alleen in hun eigen fabriek, onder westers beheer. De werknemers zijn volwassen, ontvangen goede sociale uitkeringen, werken onder gezonde, veilige omstandigheden en worden eerlijk betaald.

Al de componenten zijn nikkelvrij. Bij de materiaalkeuze en productiemethode wordt altijd rekening gehouden met de ecologische omstandigheden. Ze maken duurzame producten van hoge kwaliteit die jarenlang meegaan. Hierdoor is hun collectie het minst belastend voor het milieu en kunnen de klanten zo lang mogelijk genieten van de sieraden.

Sieraden

De onderdelen van de sieraden zijn gemaakt van natuurlijke materialen en roestvrij staal dat allergie- en nikkelvrij is en niet verkleurt of verkleurt.
Al de sieraden zijn exclusief ontworpen voor Culture Mix.
Handgemaakt in eigen atelier onder eerlijke voorwaarden.
Ze gebruiken duurzame materialen van hoge kwaliteit die jarenlang meegaan.

Foto: Een handgemaakte verstelbare mix ring, korte hangende ronde of ovale oorbellen en een ketting van hout, schelp en hars.

 

Halskettingen

De halskettingen van Culture Mix zijn ± 40 cm lang en hebben een verlenging van ± 5 cm.


Handgemaakte fairtrade kettingen van natuurlijke materialen.

Foto links:

Rechts: Ketting van schelp in hars

Links: Ketting van hout, capiz en hars

Onder: Ketting van patikan hout, en alu staafjes

Foto rechts:

Black and white, multiple stripes ketting van kunsthars.
 

Gemaakt met een ziel, draag het met trots.