Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Sieraden van tagua, plantaardig ivoor

Uniek en tijdloos

De tijdloze Tagua sieraden zijn een lust voor het oog. Een trendy cadeautje! Door de natuurlijke organische vorm, de kleuren en de nog zichtbare stukjes natuurlijke huid, is iedere schakel uniek en tijdloos. Tagua is chic, licht van gewicht en voelt zacht en prettig aan op je huid. Een mooi en duurzaam alternatief voor dierlijk ivoor en plastics.

Wat is plantaardig ivoor?

Plantaardig ivoor is ook bekend onder de naam tagua. Tagua groeit aan de tagua palm (Phythelephas Macrocarpa). Hoog in de palmbomen groeien de taguanoten. De noten groeien niet per stuk, maar zitten met vier of vijf noten in een omhulsel. Eerst zijn de noten een soort sap. Na enkele maanden is dit sap hard geworden en zijn het noten. Anders dan bij kokosnoten moet er niet in de boom worden geklommen op deze eruit te halen: de noten vallen gewoon op de grond. Op dat moment zijn ze nog eetbaar, maar dat periode duurt niet lang. Worden de noten verder gedroogd, dan worden ze zo hard als steen (of ivoor). Dan worden ze in stukken gezaagd, afgeschuurd, gepolijst en eventueel geverfd. Een taguaboom brengt in haar leven evenveel plantaardig ivoor voor als een Afrikaanse olifant. De handel in tagua sieraden draagt bij aan het behoud van het regenwoud, bechermt de olifanten en is een belangrijke inkomstenbron in afgelegen streken met een grotere werkonzekerheid.

De geschiedenis van Tagua

De oorspronkelijke bewoners van Zuid-Amerika gebruikten Tagua om vrouwelijkheid te vertegenwoordigen vanwege de grote magnetische aantrekkingskracht en hun romantische energie.
Elk lid van de stam droeg een Tagua hanger om zijn of haar nek. Ze geloofden dat degene die Tagua droeg in harmonie zou leven en voor altijd geliefd zou zijn door hun familie en vrienden.

De beste Tagua van Naya Nayon

Naya Nayon Fair Trade EcuadorNaya Nayon is een eerlijk handelsbedrijf dat in het jaar 2000 opgericht is door Onno Heerma van Voss, een Nederlander, bosbouwkundige, die in 1999 naar Ecuador kwam en verliefd werd op het land, met het doel om Ecuadoriaanse handwerk te exporteren.


De tagua worden gemaakt door lokale ambachtslieden of kleine fabrieken. Er worden eerlijke prijzen betaald, FAIR lonen, geen kinderarbeid en zorg voor het milieu

De makers uit Ecuador zullen u dankbaar zijn; zij houden hun cultuur in stand door dit traditionele handwerk. Deze tijdloze tagua sieraden zijn een lust voor het oog. Een trendy cadeautje!

Naya Nayon selecteert, produceert en verkoopt sinds 10 jaar de beste Tagua die er is.

 

Video's