Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Sojawas kaarsen van BsaB

BsaB (Bie Sah Bie )heeft sinds 2006 als missie het creëren en leveren van de beste natuurlijke kaarsen, geurverspreiders en geurstokjes. De natuur, lokale werkgelegenheid en duurzaamheid staan hierbij voorop.

Duurzame kaarsen en geurverspreiders

De kaarsen en geurverspreiders van BsaB zijn 100% duurzaam, dat betekent dat het bedrijf alleen natuurlijke materialen gebruikt die weer afkomstig zijn uit hernieuwbare bronnen. De glazen en de verpakkingen van de geurverspreiders zijn gemaakt van gerecyclede materialen zoals glas en karton.

Zelfvoorzienend bedrijf

BsaB heeft als streven om de natuurlijke processen te verbeteren en werkt aan een nieuwe fabriek in Thailand, waar het bedrijf gevestigd is, die 100% draait op zonne-energie. Wanneer dit eenmaal zover is dan is het bedrijf 100% zelfvoorzienend.

100% zuivere sojawas en essentiële olie

De gebruikte sojaswas komt van sojabonen, de was is vrij van chemicaliën en biologisch afbreekbaar. Sojawaskaarsen branden schoner en langer dan gewone kaarsen, gemiddeld twee keer zo lang.

Een kaars mag soja op het label hebben staan, zelfs als het slechts 25% sojawas bevat. BsaB garandeert echter 100% zuivere sojawas, zonder verdere (schadelijke) toevoegingen. Voor de geurverspreiders wordt een olie gebruikt die is samengesteld uit meerdere essentiële oliën, die weer afkomstig zijn van verschillende planten en kruiden. Dit betekent dat de oliën geen schadelijke toevoegingen bevatten, ze hebben dan ook het  Ecocert certificaat voor essentiële oliën.

De geurstokjes worden gemaakt van een soort riet (Sida Rhombifolia Linn) dat is gewassen en gedroogd.

Handgemaakte kaarsen en geurverspreiders

De producten van BsaB zijn handgemaakt en van hoge kwaliteit.

Werkgelegenheid

BsaB leidt zoveel mogelijk lokale arbeiders op in Thailand. Op deze manier wil het bedrijf een bijdrage leveren aan een betere economie in arme gebieden. De glazen houders van de kaarsen zijn bijvoorbeeld gemaakt van gerecyclede glazen flessen, die door inwoners zijn verzameld in Bangkok. In Thailand worden deze namelijk niet zoals hier ingezameld, maar gooit men ze gewoon bij het huisvuil. Omdat de mensen die deze flessen inzamelen, ze slechts voor enkele centen per kilo kunnen verkopen aan grote bedrijven, leert BsaB deze verzamelaars hoe zij de flessen zelf kunnen wassen en snijden. Op deze manier kunnen zij ze eenmaal bewerkt verkopen aan BsaB, waardoor zij niet worden uitgebuit en een zelfvoorzienend bestaan kunnen leiden.

Bedrijfsfilm BsaB