Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Growing paper, groeiend papier.

Als je een kaart geeft van Growing Paper, geef je niet alleen een kaart, maar ook het geschenk van de natuur. 

Growing Paper producten zijn ingebed met bloem- of kruidenzaden die, met een beetje zorg en aandacht, zullen uitgroeien zodra ze worden geplant.

Alle papierproducten van Growing Paper zijn met de hand gemaakt en het papier is 100% recyclebaar, met inkt op waterbasis. Overgebleven water wordt gebruikt voor irrigatiedoeleinden.

Hoe het word gemaakt.

De Growing Paper-fabriek ligt aan de voet van de prachtige regio Paardeberg, in de buurt van Malmesbury. 

De fabriek produceert handgemaakte kwaliteitsproducten van oud papier van huishoudens, bedrijven en van een nabijgelegen school genaamd Hottentots Hollands Primary School. Het papier wordt vervolgens verwerkt tot pulp door water toe te voegen. Vanuit deze pulp kunnen de papier makers (leden van de lokale gemeenschap) handgemaakte vellen produceren. Het papier wordt vervolgens aan de lucht gedroogd in een oude zolder. Daarna wordt het gesneden, gedrukt, weer gesneden en ingepakt, allemaal met de hand.

Arbeidsvreugde.

Growing Paper zet zich 100% in voor het welzijn en de arbeidsvreugde van hun medewerkers. Ze hebben zowel mannen als vrouwen uit de lokale gemeenschap in dienst, die voorheen werkloos waren en die dringend een stabiele baan en inkomen nodig hebben. De salarissen bij Growing Paper zijn veel hoger dan het wettelijk minimumloon. Aangezien het bedrijf familie georiënteerd is, is Growing Paper trots op zijn aandacht als er een familiecrisis thuis is bij een van hune medewerkers. Voor hen staat een gezond, gelukkig personeelsbestand gelijk aan een gelukkige, gezonde en drukke werkomgeving. Om meer groeipapier en meer te maken! 

Growing Paper is 100% goedgekeurd door de natuur en is o.a. verkrijgbaar als wenskaarten, ansichtkaarten en cadeau labels.