Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Nobunto handgemaakte kaarsen

Nobunto is een kleine Fair Trade organisatie in het pittoreske dorpje Napier in Zuid Afrika, ongeveer 180 km ten oosten van Cape Town.

Zij produceren handbeschilderde, artistieke kaarsen.
Elke handgeschilderde kaars heeft een uniek karakter.
Hierdoor wordt elke kaars een klein kunstwerkje, gemaakt verantwoorde wijze met liefde en zorg voor de klanten, ambachtslieden en het milieu. 

In de eerste stap worden de achtergrondkleuren geschilderd door speciale achtergrondschilders. 
Dan worden de verschillende ontwerpen vakkundig geschilderd door de kunstenaars, de kwaliteit wordt zorgvuldig gecontroleerd en vervolgens zorgvuldig verpakt voor verzending. 

 

 

Nobunto betekent in de lokale Sotho taal "voor de mensen". 

De naam, zowel als het logo van vier ineengestrengelde handen, symboliseert waarden als: gemeenschap, samenwerking, vriendschap, harmonie, helpende handen, multicultureel, mensen, teamwork en Fair Trade.

Nobunto is voortgekomen uit een afgebrande werkplaats. Sinds 2010 gaat Nobunto uit van de kracht en kennis van haar 15 werknemers. Zij hebben meer dan 10 jaar ervaring in het maken van handgeschilderde kaarsen. Ze laten zich inspireren door het karakteristieke Kaaplandschap, hun kenmerkende levenslust en de culturele tradities van het land. alleen de beste kwaliteit kaarsenwas, lontjes gemaakt uit natuurlijke materialen en niet-giftige pigmenten worden gebruikt.

Nobunto is overtuigd van Fair Trade. Stap voor stap wordt er gewerkt naar het bereiken van de zelf opgelegde ambities en doelen. Alle medewerkers, hoofdzakelijk vrouwen uit achtergestelde gebeiden, krijgen een vast contract en een eerlijk loon uitbetaald, welke een kwart hoger is dan vergelijkbare banen in de buurt. De werkeloosheid in de regio is erg hoog.

 

 

Nobunto heeft hoge veiligheidsstandaarden in de werkplaats. Er is een goede werksfeer, er zijn regelmatige werktijden, drie pauzes per dag en alle weekenden vrij. Er zijn vrije dagen en er wordt doorbetaald tijdens vakanties en ziekte. Ook is er een werknemersassistentie fonds beschikbaar ter ondersteuning in noodsituaties. 

www.nobunto.com

Bekijk de flyer met veiligheidsvoorschriften (In het Engels).