Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Ducks Without Borders

Handgemaakte bamboe-eenden

Wie houdt er niet van eenden?
Elk eendje heeft 'n unieke en eigenzinnige persoonlijkheid. 
Ze zijn handgemaakt in Indonesië. 
De aankoop van een eend geeft hoop aan 'n nieuwe generatie vrouwen en gezinnen in Indonesië door uitbuiting te elimineren door het creëren van banen en onderwijs.

 

Verhaal van hoop: Hani

Hani komt uit een arm gezin. Haar moeder heeft een klein winkeltje voor hun huis en verkoopt rijst en groenten aan de handarbeiders in hun dorp. Door hard te werken en hun schamele inkomen konden de ouders van Hani naar de universiteit sturen. Tijdens haar universiteitsjaren zou Hani kleine snacks kopen uit de stad, ze opnieuw verpakken en ze op de campus verkopen om haar transportgeld van en naar haar huis aan de universiteit aan te vullen.

Toen Hani afstudeerde, zocht ze lang naar een baan als administrateur bij een bedrijf in een nabijgelegen dorp. Vervoer was een oude motorfiets die haar oom haar had geleend voor de 45 minuten durende rit weg van haar dorp. Haar werkomgeving was zeer onaangenaam omdat haar werkgever elke dag tegen zijn werknemers zou schreeuwen en schreeuwen. Hani vond de omgeving ondraaglijk.  

Uiteindelijk stopte ze en kwam voor ons werken in onze winkel als onze winkelmanager. Hani is zeer efficiënt en betrouwbaar. Zij is het gezicht van ons bedrijf in de gemeenschap en vertegenwoordigt ons goed. Nu getrouwd, helpt Hani haar jongere broers en zussen via school en universiteit.

Elke eend die je koopt van Ducks without Borders heeft zijn eigen persoonlijkheid en vertelt een verhaal van een andere jonge vrouw die in staat is om geld te verdienen voor haar familie. 

Door je aankoop van handgemaakte eenden investeer je in jonge vrouwen zoals Hani.  

 

Bron:duckswithoutborders.com