Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

(Oud)papieren kunst

Oude tijdschriften en kranten in je huis zetten of hangen, klinkt niet heel aantrekkelijk. Toch is oud papier de basis van mooie, kleurrijke en unieke woonaccessoires.

De papierkunstenaars weten met verschillende vormen en hun kleurgebruik de meest mooie creaties te maken. Deze zijn niet alleen uniek, maar door het hergebruik van papier, ook goed voor het milieu.

De producent Wojogroup uit Yogyakarta (Indonesië), bestaande uit Heri Wibowo en zijn twee vrienden, geeft op een hele creatieve manier een nieuw leven aan oud papier. Elk stukje papier wordt met de hand opgerold, gevouwen of gevlochten door vrouwen in de omgeving, die hierdoor een belangrijke aanvulling op hun inkomen krijgen. Daarna worden er in de nieuwe werkplaats, gerealiseerd met financiële ondersteuning van twee wereldwinkels eind 2014, prachtige woonaccessoires van gemaakt zoals schilderijen, kandelaars en vazen.

 

 

Het is mooi om te zien hoe de medewerkers in dit kleine project zich ontwikkelen. De doelstelling van dit project is om onder fair trade condities exportwaardige artikelen te kunnen produceren en verder te kunnen doorgroeien. Samen met de importeur, worden er regelmatig nieuwe producten ontworpen die aansluiten bij de westerse smaak en woontrends.

 

 

Naast vazen, wanddecoraties en speigels, maken ze o.a. ook onderzetters, schalen en voorraadpotten.

Alle accessoires worden met de handgemaakt met gerecycled papier. Er zijn geen twee producten hetzelfde. Je haalt letterlijk en figuurlijk een ‘one of a kind’ product in huis.