Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Chocolate and Love; Een passie verhaal

Dit bekroonde merk van donkere, biologische fair trade chocolade, dat enkele van 's werelds beste biologische ingrediënten inkoopt en produceert in Zwitserland, is zo lekker en vol smaak dat je er dol op zult zijn!

In feite is de oorsprong van Chocolate and Love ook een liefdesverhaal: een naar chocolade verlangende Schot en een foodie Deense ontmoetten elkaar en waren dol op elkaar. Ze besloten samen één van de beste biologische, ethische chocolademerken ter wereld te creëren. Een liefdesverhaal werd een passieproject.

Dit is een verhaal over relaties en hoe een stel ernaar heeft gestreefd om een ethisch bedrijf op te bouwen dat gebaseerd is op liefde.

Chocolate and Love is een groeiend familiebedrijf dat rechtvaardige handelsrelaties ondersteunt met als doel de sociale verandering van gewas tot consument in de chocoladewereld te stimuleren.

Chocolate and Love is in 2010 opgericht door Richard en Birgitte O'Connor. Ze lieten hun baan als landmeter en advocaat achter en volgden hun passie voor chocolade en de wens om een merk te ontwikkelen waar ze zich goed bij voelden. Tien jaar later zijn ze erg blij dat het assortiment in 35 landen over de hele wereld verkrijgbaar is.

 

 

"Wij zijn een familiebedrijf dat bekroonde, biologische en Fair trade-chocolade maakt. En we zijn er dol op!
Onze chocoladerepen bevatten alles waar we voor staan: smaken, kwaliteit, verwennerij; met een sterk geweten voor de mensen die de ingrediënten produceren en voor het milieu.

We zijn toegewijd aan het maken van chocoladerepen met een hoog cacaogehalte en minder suiker en hebben 7 veganistische smaken. We zijn ons ervan bewust dat we van begin tot eind een smaakvolle beleving willen creëren met chocolade die er niet alleen goed uitziet en goed smaakt, maar ook goed doet.

Het Chocolate and Love-team is verheugd dat het tot nu toe in totaal 53 Great Taste Awards heeft gewonnen, en in 2021 nog eens 7 awards. Daarnaast ontvingen onze smaken granaatappel-, koffie- en melk-hazelnoot pure chocolade ook awards van Academy of Chocolate. Ons gladde Panama werd in 2017 door de Deense natuurwinkels uitgeroepen tot het beste voedingsproduct en onze smaak Sea Salt werd in 2020 door de Deense natuurwinkels uitgeroepen tot het beste voedingsproduct (van de meer dan 7.000 voedingsproducten).

Al deze prijzen zijn geweldig bewijs van de prachtige cacao die de boeren produceren. We hopen dat je geniet van onze chocolade!"

De partners

Met wie we samenwerken is net zo belangrijk voor ons als de kwaliteit van onze producten."

Onze cacao is rechtstreeks afkomstig van de Fair trade gecertificeerde coöperaties in Panama, Peru, de Dominicaanse Republiek en Madagaskar. Wetende dat ons bedrijf en onze partners bijdragen aan de duurzaamheid van de boeren door middel van informatie, educatie en branchecertificering, spreekt tot de essentie van het merk Chocolate and Love. We zijn toegewijd aan het leveren van kwaliteit en dat kunnen we doen dankzij de toegewijde boeren die onze prachtige cacao produceren."

 

 

Kiezen voor Fair trade producten is een stem voor de wereld die je wilt zien. Boeren kunnen hun premiegeld gebruiken om weerbaarder te worden tegen klimaatverandering, om hun kinderen op te voeden en hun gemeenschappen te verbeteren. Het verschil dat jouw steun maakt voor Fair trade boeren en arbeiders is niet te onderschatten.

Producenten profiteren niet alleen van het vangnet van de Fair trade minimumprijs als de marktprijs daalt, de inkoopverplichting betekent ook dat ze plannen kunnen maken voor de toekomst. Met een stabieler inkomen kunnen boeren werknemers in dienst nemen of in hun bedrijf investeren. Bovenop de minimumprijs ontvangen Fairtrade-coöperaties de Fairtrade Premium-fondsen om naar eigen goeddunken in de gemeenschap te investeren.

In 2019 ontdekte een onderzoek naar de effecten van Fairtrade op het levensonderhoud van arme boeren en arbeiders op het platteland, gericht op cacao, dat certificering coöperaties helpt om meer leden aan te trekken, grotere hoeveelheden cacao te verkopen en een breed scala aan diensten te verlenen. Het ontdekte ook dat Fair trade het jaarloon van coöperatieve werknemers met ongeveer 160 procent verhoogt, de kans op het ontvangen van ten minste het minimumloon met 59 procent verhoogt en de kans om onder de armoedegrens te leven met 35 procent vermindert.

Onze filosofie

Biologisch zonder compromis – volledige traceerbaarheid

Wij geloven in Meer Cacao – Minder Suiker.”

Chocolate and Love is ethisch gemaakte, biologische chocolade van uitstekende kwaliteit voor een betaalbare prijs. De chocoladerepen hebben een gemiddeld cacao percentage van 55% waar dit veelal op gemiddeld 30% ligt.

We gebruiken alleen de beste cacao en andere ingrediënten die beschikbaar zijn om een biologische chocolade van de beste kwaliteit te produceren.”

De Chocolate and Love-collectie gebruikt alleen gecertificeerde biologische ingrediënten. Biologische producten kunnen van de boerderij tot aan het bord worden getraceerd, waarbij bij elk proces een conformiteitscertificaat wordt verkregen. Als het product op enigerlei wijze wordt gewijzigd, moet de bewerking worden geregistreerd en gecertificeerd.

Dit maakt volledige traceerbaarheid mogelijk. Consumenten kunnen erop vertrouwen dat producten voldoen aan de biologische normen en zijn geproduceerd en/of verwerkt door erkende exploitanten. Certificering geeft zekerheid dat dit het geval is.

Etisch gemaakt – Fairtrade

Het is belangrijk voor ons dat we biologische chocolade van hoge kwaliteit produceren die ethisch is geproduceerd. We betrekken onze cacao, rietsuiker, vanille en koffie van Fairtrade gecertificeerde coöperaties. Veel van deze zijn opgebouwd uit verschillende kleine familieboerderijen en de gemiddelde grootte is vijf hectare. De boeren kunnen ervoor kiezen om de Fairtrade Premium te gebruiken voor het verbeteren van hun cacaoplantages en om te investeren in gemeenschapsprojecten, zoals wegenbouw en watervoorziening.”

 

 

Ethisch uitvoeren

Elk aspect van ons bedrijf wordt zo ethisch mogelijk geleid, zoals het minimaliseren van verzending om brandstofkosten te besparen, het gebruik van FSC (Forest Stewardship Council) gecertificeerd papier (C106875) uit verantwoord beheerde bossen voor onze buitenste wikkels en het gebruik van 100% biologisch afbreekbare zilveren binnenverpakking wikkels op basis van duurzaam houtpulp van plantages volgens de principes van bosbeheer. De metallisatieglans geeft een betere productimpact en is gecertificeerd volgens EU (EN13432) en Amerikaanse (ASTM D6400) normen voor biologische afbreekbaarheid en compostering, zodat je de 'folie' op je composthoop thuis kunt doen en deze binnen een paar maanden oplost.”

Zorg voor het milieu

We steunen herbebossing en we werken samen met een innovatieve herbebossingsorganisatie genaamd Weforest.org.

We hebben bomen geplant in Ethiopië en Tanzania. We begonnen onze steun aan herbebossing in 2010 en dat jaar behoorden we tot de top 10 van donateurs van Weforest. Door terug te planten, helpen we ook de productie van het papier dat wordt gebruikt voor het verpakken van onze repen te compenseren.”

Dus jij blijft eten en wij blijven planten!”

Tot op heden zijn er 28.000 bomen geplant

Lees meer over het project op Chocolate And Love | WeForest

 

 

Bron: chocolateandlove.com