Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Correctbook

Een oneindig uitwisbaar notitieboek op een missie

Correctbook is een sociale onderneming tegen analfabetisme en maakt eindeloos uitwisbare notitieboeken, voor iedereen op deze wereld. Bij aankoop van een Correctbook product geef je hetzelfde materiaal aan kinderen die anders nooit kunnen leren schrijven en die geen toegang hebben tot schrijfmateriaal.

De notitieboekjes zijn verkrijgbaar in verschillende formaten, kleuren en uitvoeringen (lijntjes/geen lijntjes). Ook zijn er losse extra pagina's, pennen, wisdoekjes en sponsjes te koop.

Alle geschreven notities drogen binnen enkele seconden. Jij bepaalt of je notities laat staan, zonder dat het vlekt, of weer wist. Correctbook heeft dezelfde schrijfervaring als op papier. 

Hoe veeg je de notities weg? Met de achterkant van de marker, een vochtige tissue of met het verkrijgbare wisdoekje of sponsje maar de notities zijn niet uitwisbaar met je hand! 

In ieder Correctbook staat het verhaal aan de binnenzijde van het boek. Een inspirerend cadeau dus!

De Correctbook PDF scan app

Correctbook heeft een speciale gratis app waarmee je de pagina’s kunt inscannen en jouw notities kunt opslaan of delen in de Cloud. Daarna wis je je notities en kun je weer gebruik maken van je Correctbook.

De app is verkrijgbaar bij Google Play of in the App Store.

 

 

 

 

Het verhaal

Op een vakantie in Zuid-Afrika werd oprichter Sam van Tol geconfronteerd met het wereldwijde probleem van analfabetisme. Hij verbaaste zich dat de kinderen niet vroegen naar levensmiddelen zoals eten of kleren. Ze wilden iets heel anders, namelijk pen en papier. Deze kinderen wilden zich ontwikkelen door te leren lezen en schrijven, maar de materialen misten. Schrijfmaterialen die na enige tijd weer op zijn. Met deze gedachten kwam hij terug in Nederland. Er moet schrijfmateriaal komen, dat eindeloos meegaat.

Het is bijna niet voor te stellen. Miljoenen kinderen die iedere dag naar school gaan, maar daar niet eens schrijfmateriaal hebben om zichzelf te ontwikkelen. Op de wereld zijn er 1 miljard mensen analfabeet boven de 15 jaar. Met Correctbook krijgen kinderen schrijfmateriaal dat jaren meegaat.

De productie: 

De producten van Correctbook worden in elkaar gezet in Nederland door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt.

 

Correctbook verkozen tot Sociale Innovatie van het jaar 2018

De eerste dinsdag van september is Duurzame Dinsdag. Een bijzondere dag waarop duurzame ideeën en initiatieven een podium krijgen in politiek Den Haag. Het kabinet neemt op deze dag de Duurzame Dinsdag-koffer in ontvangst met honderden duurzame ideeën en initiatieven uit alle hoeken van onze samenleving. De meest duurzame, innoverende en onderscheidende ideeën en initiatieven maken kans op prijzen en de mogelijkheid om het idee of initiatief een extra impuls te geven.

Van 356 initiatieven dit jaar is Correctbook in de tweede kamer verkozen tot Sociale Innovatie van het jaar door Asito B.V.

Samen met de minister van ontwikkelingssamenwerkingen gaat Correctbook in overleg hoe ze een miljoen kinderen uit de sloppenwijk van oneindig schrijfmateriaal kunnen voorzien. Hoe gaaf is dat?

Asito B.V. zal Correctbook de begeleiding en hulp bieden om met de juiste organisaties verbonden te worden om ons doel te behalen. 1 Miljoen kinderen van oneindig uitwisbaar schrijfmateriaal voorzien voor 2023.