Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Divine Chocolate 

Puur natuur en fair trade chocolade

Naast dat de chocolade heerlijk is zien de repen van Divine er mooi en luxe uit,
erg leuk om cadeau te geven dus!

 

 

Pa Pa Paa

Divine wordt gemaakt van de beste kwaliteit cacaobonen uit Ghana. Pa Pa Paa noemen de cacaoboeren dat: het beste van het beste. Voor de chocolade worden alleen natuurlijke ingrediënten gebruikt: pure cacaoboter, echte vanille, natuurlijk sinaasappelaroma... een ware smaaksensatie!

Fair trade chocolade van Divine Chocolate is er in vele smaken en varianten.

 

 

Fairtrade

Voor de komst van Divine waren de cacaoboeren geheel afhankelijk van tussenhandelaren. Zij kochten de cacao van de boeren, maar betaalden hen pas maanden later of zelfs helemaal niet. De boeren kregen veel te weinig geld voor hun cacao en werden bedrogen met valse gewichten. Nu krijgen de cacaoboeren van Kuapa Kokoo een goede, gegarandeerde prijs voor hun cacaobonen en een jaarlijkse bonus. In iedere dorpsgemeenschap is een lokale vertegenwoordiger gekozen, die verantwoordelijk is voor de weging en kwaliteit van de cacaobonen en voor de betaling. De boeren hebben hierdoor zelf de controle en zijn niet meer afhankelijk van de inkopers.

Voor de komst van Kuapa Kokoo hadden de meeste boeren geen toegang tot gezondheidszorg, schoon drinkwater of elektriciteit. Veel dorpsgemeenschappen hadden ook geen basisschool, bij gebrek aan leraren en schoolboeken. Kuapa Kokoo zet zich in voor de realisatie van deze basisvoorzieningen in zoveel mogelijk dorpsgemeenschappen. Ook wordt er educatie gegeven o.a. op het gebied van voeding, hygiëne en nieuwe en betere landbouwmethoden. Daarnaast zet Kuapa Kokoo zich in voor het verbeteren van de positie en participatie van vrouwen.

 

 

De cacaoboeren zijn voor 45% eigenaar van Divine; uniek in de wereld. Ze delen hiermee in de winst van Divine en hebben ook invloed op de bedrijfsvoering. De cacaoboeren hebben 2 vertegenwoordigers in de directie van Divine. Bovendien krijgen de boeren kennis van de cacao-industrie en hebben ze een stem in de markt van chocola.

Adrinka symbolen

De figuren op de verpakkingen en op de chocola van Divine zijn Adrinka symbolen. Dit zijn traditionele versieringen die nog steeds erg populair zijn in Ghana. De figeren hebben allemaal een eigen betekenis. De boeren zijn trots op hun bedrijf. Met deze symbolen willen ze je iets laten zien van hun Ghanese wortels en van belangrijke waarden van hun cultuur. 

Bron en meer info: cerroazulfood.nl & divinechocolate.com