Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Geniet van deze speciaal door Stellar Organics gemaakte avondmaalswijn.
Grace is een rode, zoete wijn uit Zuid Afrika, die wat smaak betreft een beetje doet denken aan port. Deze wijn is gemaakt van de Ruby Cabernet druiven en is zowel fairtrade (fair for life) en biologisch!
Je kunt deze wijn presenteren in een bijzonder decoratieve houten wijnfleshouder en drinken uit een mondgeblazen wijnglas gemaakt van o.a. oude frisdrankflesjes terwijl de heerlijke geur van wierook je omgeeft!

Waar en door wie zijn deze producten gemaakt?

De wijn

De Stellar Organics wijnen worden gemaakt in Zuid Afrika. De druiven zijn afkomstig uit wijngaarden die liggen tussen de noordelijke grenslijn van de Olifantenrivier en Namaqualand. Stellar is de grootste wijnproducent van Zuid Afrika en al haar producten zijn Fair-for-Life gecertificeerd.

De wijngaarden van Stellar worden op een zo natuurlijk mogelijke manier gerund. Omdat er weinig tot geen bestrijdingsmiddelen worden gebruikt, komen er in de wijngaarden vele soorten insecten voor, die in andere wijngaarden zijn verdwenen. Eén van deze insecten is het vuurvliegje. Om deze reden heeft Stellar een van haar wijnen Firefly (vuurvliegje) genoemd.
Er is een vriendelijke, ontspannen sfeer tussen boeren en arbeiders. De arbeiders zijn voor een deel eigenaar van de wijngaard en wijnkelder. De fairtrade premie wordt geïnvesteerd in huisvesting, gezondheidszorg, onderwijs voor de arbeidersgezinnen en vele andere projecten. Jonge kinderen gaan naar een nabijgelegen dagopvang/naschoolse opvang. Voor oudere kinderen is een schoolbus beschikbaar.

De houten wijnfleshouder

Deze is gemaakt in Thailand door WongWiang een ex-lepra patiënt. Hij en andere ex-lepra patiënten kunnen dankzij jouw aankoop medische hulp krijgen.
Werk en een inkomen zijn erg belangrijk voor ex-lepra patiënten, omdat ze vaak helemaal op zichzelf zijn aangewezen. Mr. Wongwiang, een ex-lepra patiënt uit de McKean rehabilitatie instituut, startte in 1978 het bedrijf WongWiang Handicrafts. Zijn doel is werkgelegenheid creëren voor ex-lepra patiënten in de omgeving van Chiang Mai, Lampoon en Lampang. Vaak zijn deze mensen verstoten door de maatschappij en door de verminkingen die de ziekte heeft na gelaten is het moeilijk om werk te vinden. Door de verkoop van hun handgemaakte houtsnijwerken kunnen deze mensen een inkomen verdienen, waarmee ze hun gezinnen kunnen onderhouden. En inmiddels werken er 80 mensen die zich dankzij WongWiang staande weten te houden!
WongWiang streeft naar mooie producten van hoge kwaliteit.

Het wijnglas

Opvallend aan dit glaswerk is de blauwe, bruine of groene tint. Deze tint ontstaat doordat er oude limonadeflesjes en inktpotjes worden gebruikt en in de oven omgesmolten tot één grote glasmassa. Met een metalen pijp wordt een hete 'bol' glas in de juiste vorm geblazen.

De glazen en karaffen komen uit Vietnam. en zijn gemaakt door Linh en haar producenten. In Vietnam is het ongewoon dat een vrouw aan het hoofd van een bedrijf staat. Dankzij Linh is het bedrijf de laatste jaren echter flink is gegroeid. Haar geheim? Gedreven ondernemerschap en afzet van producten naar het buitenland.

Gaia's Incense wierook

De wierook van Gaia's Incense is handgemaakt, 100% natuurlijk en fairtrade. Ze worden ambachtelijk gemaakt door een groep vrouwen uit een achterstandsgebied in het Zuiden van India. De vrouwen ontvangen hiervoor een eerlijk loon.

Wierook, is een eeuwenoude traditie, zo oud als de mens en oorspronkelijk bedoelt voor religieuze doeleinden. Tegenwoordig gebruiken we wierook om ons huis van een heerlijk aangename geur te voorzien.

De geur van ylang ylang is zoet en zinnenprikkelend.
De geur van citronella is fris en heeft een anti-mug werking.
De geur van wilde rozen is mysterieus en bloemig.
In onze winkel vindt u nog meer heerlijke geuren.
Inhoud verpakking: 15 stuks.