Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Doedoe-kje

Het verhaal achter het doedoe-kje.

Het doedoe-kje van With a touch of Rose, verkrijgbaar bij ons in de winkel,  is een heel slim multifunctioneel, superzacht doekje speciaal voor pasgeboren baby's, fairtrade gemaakt in India. 
Het doekje heeft vier functies. Het is dankzij de vorm en de drukknoopjes net zo makkelijk een spuugdoekje, een slab, een speenbewaardoekje als een tutdoekje. Het doekje is eerlijk geproduceerd zonder pesticide of chemicaliën dus helemaal veilig voor baby's.


Achter dit doekje zit een mooi verhaal

Het bedrijf With a touch of Rose is opgericht in 2007 door Anne-Rose Hartman.  Als importeur en groothandel begeleidt Anne-Rose de makers in India met haar eigen ontwerpen. En dat slaat aan. De producten zijn no-nonsense qua uitstraling. Praktisch in gebruik. Van een hoge kwaliteit. En zeer betaalbaar. Elk product is bovendien fairtrade gecertificeerd en voorzien van het GOTS keurmerk. Anne-Rose: “Mijn ‘touch’ is dat elk product dat ik bied, voldoet aan de kenmerken: eerlijk, puur en duurzaam en met zorg ontworpen en gemaakt. Dat verdienen de allerkleinsten toch?”.

Anne-Rose vertelt: “Het doedoe-kje is gemaakt van 100% biologisch katoen. En het is een heel slim doekje. Ik wilde naast onze slaap- en luierzakken ook iets aanbieden dat én praktisch is én je makkelijk cadeau doet. Dat is dit doedoe-kje geworden, wat  bovendien is genomineerd voor de Baby Innovation Award 2011. ”

The Rajlakshmi Cotton Milles

Anne-Rose in IndiaDe producten van With a touch of Rose worden gemaakt in de fabrieken van de The Rajlakshmi Cotton Milles in India. Deze fabrieken  staan onder meer in Kolkata en in Delhi. Het bedrijf is opgericht door Rajendra Jaipuria en zijn zoon Rajat Jaipuria die momenteel aan het roer staat. Anne-Rose: “Dit bedrijf is ook bekend van het VPRO-programma ‘de slag om de klerewereld’ van Teun van de Keuken en Roland Duong. Het is een mooi bedrijf met veel licht in de fabriek, aandacht voor opleidingen, lunches, pauzes, eerlijk loon. De doedoe-kjes komen uit de fabriek in Kolkata. De draden worden machinaal geweven. Het verven met natuurlijke stoffen gebeurt elders. Het knippen, stikken, borduren, inpakken tot en met de orderverwerking gebeurt in de fabriek. Opvallend is dat in de fabriek Kolkata veel mannen  werken, dat is van oudsher zo gegroeid.”

Chetna en Zameen

Het biologische en fairtrade katoen is afkomstig van met name twee coöperaties, te weten: Chetna en Zameen. De organisatie Chetna is van een project uitgegroeid tot een zelfstandige en onafhankelijke coöperatie waarvan de boeren eigenaar zijn en die maar liefst 10% in handen heeft van het bedrijf Rajlakshmi Cotton Mills. Inmiddels verbouwen rond de 8000 boeren katoen onder de vlag van Chetna. Meer informatie is te vinden op chetnaorganic.org.in. Zameen werkt samen met boerengemeenschappen met als doel de levensstandaarden van de boeren te verbeteren. Zameen is onder meer een marketingplatform waarbij de leden gezamenlijk hun eigen beslissingen nemen en plannen maken.

withatouchofrose.nl