Welkom bij

Wereldwinkel Schoonhoven

Dit zit in de knapsackKnapsack of Hope, vrolijke zakjes met inhoud!

Mother of Peace

Mother of Peace, afgekort MoP, is een kindertehuis gelegen in Zuid-Afrika. Zij bieden een thuis aan kinderen en jongeren in de leeftijd van 0 tot 20 jaar. Om diverse redenen kunnen de kinderen niet meer thuis wonen, er kan gedacht worden aan bijvoorbeeld mishandeling en misbruik, ouders kunnen door ziekte of andere omstandigheden de zorg niet meer aan of zijn overleden.

cropped-mother-of-peace2.jpg

Met 5 a 6 kinderen wordt er een gezin gevormd, waarin een vaste huismoeder zorgt voor hen. Alle kinderen en jongeren hebben de mogelijkheid om naar school te gaan. Een deel van de kinderen krijgt op het terrein les. Op het terrein lopen een aantal projecten. Vlees- en legkippen voor de verkoop en eigen gebruik. Er is een naaiatelier en een grote groentetuin, ook hier leren de kinderen vaardigheden. Sinds 2014 is er de MOP craft shop. Hier worden hele leuke spulletjes verkocht, die onder andere gemaakt worden door de kinderen.

 

  

MoP Crafts

In 2014 is MoP Crafts in het leven geroepen. Een oud rommelhok werd een winkeltje tijdens mijn stage van een half jaar op MoP en de eerste knuffel olifanten vlogen al gauw over de toonbank. Terug thuis besloot ik het door te trekken naar NL en ook hier producten te verkopen. Inmiddels zijn we bijna 4 jaar verder en haalt MoP crafts jaarlijks ongeveer €3000 op met de verkopen. Zo dragen we ook vanuit Nederland ons steentje bij aan een betere toekomst voor de kinderen van kindertehuis Mother of Peace.

Een deel van de producten wordt gemaakt door de kinderen en een deel door ons zelf hier in Nederland. 

     

     

 

Dit zit erin:

A Paperclip: To help you hold your things together

Rubberband: To help you stretch beyond your limits

A Coin: So you will never be broke

A Star: To remind you to keep shining

A Heart: To let you kno you are loved

A Flower: To remind you, you will grow and blossem

 

Knapsacks tellen

60 knapsacks of hope! Ordered, and will be sold by Butik Batik in Culemborg.

Bekijk de video:

Bronnen:

mopcraftsblog.wordpress.com

instagram.com/mopcrafts.africa

facebook.com/motherofpeace.crafts